Близько 2700 тисяч черкащан лікуються від вірусних гепатитів

Близько 2700 тисяч черкащан лікуються від вірусних гепатитів

1 621 людина із гепатитом С і 1 078 із гепатитом В перебуває в Реєстрі пацієнтів із проблемами хронічних вірусних гепатитів станом на перше червня. Про це поінформували в пресслужбі Черкаської ОДА.

Нині в Черкаській міській інфекційній лікарні лікується 141 пацієнт із гепатитом В та 31 людина із гепатитом С.

– Будь-хто може бути інфікований вірусами гепатиту В або С, тому хоча б раз у житті варто пройти обстеження. Для цього необхідно звернутись до сімейного лікаря, який направить на обстеження або за наявності швидких тестів проведе обстеження в Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Якщо в пацієнта виявлять позитивний результат, його скерують до лікаря-інфекціоніста для подальшого отримання лікування, – зазначила директорка Черкаської міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна.

Протягом пандемії COVID-19 роботу гепатологічного кабінету зменшили, однак не припинили. Фахівці консультують онлайн, а медикаменти спрямували в райони.

Також нині функціонує маршрутизація пацієнтів із захворюванням на вірусні гепатити: хворі можуть лікуватись амбулаторно або на стаціонарі.

Додамо, в Україні 1,3 млн осіб інфіковані вірусним гепатитом С, а під медичним наглядом перебувають близько 92 тис. людей, проте лише 7% знають про свій діагноз.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x