«Ні – економії на дітях» – музичні школи Черкас звернулися із тривожним листом до віце-прем’єр-міністра

«Ні – економії на дітях» – музичні школи Черкас звернулися із тривожним листом до віце-прем’єр-міністра

Переведення естетичних закладів освіти на самоутримання їх знищить – переконані педагоги. У зверненні до віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка адміністрації шести музичних шкіл м. Черкаси просять розглянути питання збереження шкіл естетичного виховання у системі позашкільної освіти.

«Ні – економії на дітях» – музичні школи Черкас звернулися із тривожним листом до віце-прем’єр-міністра До фото-флешмобу, який започаткували із цього приводу освітяни, долучилася і Чорнобаївська школа мистецтв.
«Ні – економії на дітях» – музичні школи Черкас звернулися із тривожним листом до віце-прем’єр-міністра«Ні – економії на дітях» – музичні школи Черкас звернулися із тривожним листом до віце-прем’єр-міністра«Ні – економії на дітях» – музичні школи Черкас звернулися із тривожним листом до віце-прем’єр-міністра«Ні – економії на дітях» – музичні школи Черкас звернулися із тривожним листом до віце-прем’єр-міністра
Звернення до В’ячеслава Кириленка із підписами керівників шкіл оприлюднила на «Фейсбук» директорка ДМШ №1 ім. М. Лисенка Юлія Темченко.

«В умовах децентралізації кошти фінансування ШЕВ (шкіл естетичного виховання) з державного бюджету тепер лишаються на місцях і вже ОТГ будуть вирішувати потребу в цих закладах і кількість дітей, яких вони погодяться навчати» – йдеться в листі.

Започатковане в Мінкультури реформування початкової мистецької освіти є непродуманим і некомпетентним, вважають директори закладів, і зводиться до перетворення наявної освітньої системи на «загальну мистецьку підготовку». Тобто, «перетворення мистецької школи на гурток».

Введення запланованих реформ у дію, переконані освітяни, призведе до падання культурного і духовного рівня населення України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x