У Черкасах стартували чемпіонати з багатоборства серед тілоохоронців (ФОТО)

У Черкасах стартували чемпіонати з багатоборства серед тілоохоронців (ФОТО)

11-й Чемпіонат світу та 24-й Чемпіонат України з багатоборства серед тілоохоронців стартували в Черкасах 17 липня.

Чемпіонат України серед тілоохоронців на Черкащині проводять вдруге, і цьогоріч змагання вдвічі масштабніші, адже об’єднали й учасників Світового турніру тілоохоронців. Свої вміння на Черкащині приїхали продемонструвати близько 200 українських й іноземних бодігардів, які змагаються в командних заліках (по 5 осіб у кожній команді) та індивідуальних.

Чемпіонати розпочалися зі спортивних змагань між командами тілоохоронців на території МСК «Дніпро» (Центральний стадіон). Учасники вправлялися в наданні першої медичної допомоги VIP та їхній евакуації.

Тренер команди від Федерації тілоохоронців Черкаської області Руслан Гончар розповів, що його хлопці показали достойний результат, але найтяжче і найцікавіше – попереду.

– Сьогодні дуже насичений графік, але приємно, що чемпіонати проводять на такому високому рівні. Усі спортсмени професійно підготовлені. Присутня атмосфера боротьби, але насправді всі учасники – як друзі, відчувається підтримка навіть від суперників. Переможе все одно найкращий, тож основна ціль – показати підготовку й підтримати товаришів, адже ми всі займаємося однією справою, – сказав Руслан Гончар.

На думку тренера, Черкащина як історична місцевість і колиска української духовності – вдале й достойне місце для проведення таких змагань.

Бодігард Володимир Колесник бере участь у змаганнях у складі команди з Житомира. На такому чемпіонаті від вдруге.

– Мені подабається, що змагання організовані належним чином. Тут чимало сильних спортсменів, які щороку приїздять змагатися, створюють командний дух і зміцнюють тут свої сили. Цьогорічний чемпіонат масштабніший, адже більше учасників (наприклад, є представники «Циклону») і, відповідно, потужніша атмосфера. Як на мене, усі команди сильні, видів змагань багато, тож кожен може бути в чомусь найкращим, – зауважив Володимир.

За словами Колесника, житомирська команда – теж достойна, адже тренована як належить, тому бодігард сподівається на перемогу.

Як зазначає організаторка Ірина Хорошаєва, тілоохоронці ставлять собі за мету не просто захищати життя інших людей, а звести до мінімуму ризики й помилки, що є частиною їхньої професійної діяльності.

– Кожен з учасників змагань працює над своєю фізичною формою щодня, адже це частина їхньої професії. Важливо розуміти, що тут бодігарди не для того, щоб вивідувати таємниці абощо, а для того, щоб подивитися на техніку й стиль відпрацювання інших учасників, перейняти досвід і отримати стимул постійно вдосконалюватися, – каже Ірина Хорошаєва.

Бодігард із Азербайджану Хайям Мамедов розповів, що вже вчетверте бере участь у таких змаганнях, суддею буде вже вдруге.

– Я був учасником чемпіонатів у Вінниці й у Тбілісі, згодом у Києві й тепер от у Черкасах – як член суддівської бригади. Це змагання з прикладного виду спорту, у яких перемагають найбільш вправні. Усі учасники мають чудову спецпідготовку. Є і жіночі команди – теж високого рівня.

За словами азербайджанця, цього року з’їхалося багато достойних бодігардів, що свідчить про високі показники чемпіонатів і зацікавленість цим видом спорту.

– На Черкащину приїхали добре підготовлені спортсмени. Але труднощі не лякають тих, хто добре знається на своїй справі. Кожен відпрацьовуватиме ті вправи, які є частиною його щоденної непростої роботи: зі стрільби, водіння, рукопашного бою, пошуку вибухівки, захисту при пішому супроводі тощо, – розповів Хайям Мамедов.

Міжнародний суддя Чемпіонату світу серед бодігардів Ніколай Доґарь (Nicolae Dogari) – представник із Румунії – бере участь у змаганнях із 2010 року.

– Після пандемії дуже хотлося приїхати знову на відкритий чемпіонат, адже маємо тут багато друзів і знайомих. Такі зустрічі і досвід для нас дуже цінні. У кожного працівника цієї сфери черпаєш щось нове. Наша румунська команда, наприклад, – із приватної структури, і ми багато чого переймаємо у державних силовиків, які виконують усе на високому професійному рівні, – сказав Доґарь.

Ніколай Доґарь зізнається, що учасники чемпіонатів – не так суперники, як справжні друзі, адже вже багато років разом.

Перший день змагань продовжиться на Соборній площі в Черкасах, де відбудеться урочисте відкриття чемпіонатів. Там же учасники вправлятимуться з трьох дисциплін: тактики й техніки пішого супроводу, виконання прийомів фізичного захисту та рукопашного бою.

Детальна програма змагань:

Читайте також: У чемпіонатах тілоохоронців на Черкащині змагатимуться 30 команд

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x