Як легше заснути у літню спеку?

Як легше заснути у літню спеку?

Спрага, пітливість, задуха та гаряче повітря – неприємні відчуття знайомі кожному, хто намагається заснути в розпеченій за день на сонці квартирі без кондиціонеру. Літня спека перетворює цю прекрасну пору року на справжнє випробування.  Далеко не кожен має вдома кондиціонер, тому для багатьох заснути швидко улітку стає завданням «Х». Ми проаналізували поради, що розміщені на просторах інтернету та відібрали для наших читачів найпростіші та найкорисніші з них. Отже, ловіть наш ТОП 12 рекомендацій, як легше заснути посеред літньої спеки:

 

  • У спеку щільно закривайте вікна, щоб зменшити нагрівання кімнат, а як тільки сонце зайде, відкривайте та провітрюйте. Найкращий варіант – закрити вікна спеціальною світловідштовхувальною плівкою, щільним білим папером або жалюзями. Ці засоби відбиватимуть світло, а разом із ним і тепло.

 

  • Спати без одягу – не найкраща ідея, коли спекотно. Піжама вбирає піт, тому краще спати у ній, але важливо, щоб вона була із якісної тканини, найкраще – тонка бавовна, вона дозволяє тілу залишатися прохолодним.

 

  • Постіль також може стати або вашим союзником у цій боротьбі, або ворогом. Обирайте легкі тканини, що не парять тіло та з поверхні яких швидко випаровується волога. Найкращим варіантом для комфортного сну є шовк, він може увібрати до 30% від власної ваги, а на дотик при цьому залишатися сухим. Високоякісна бавовна також є ідеальним матеріалом для вашої постільної білизни.

 

  • Приймайте перед сном не холодний, а теплий душ, так ви зможете домогтися оптимальної температури тіла під час сну. Холодна вода, навпаки, змушує організм людини «обігріватися» та зберігати та тепло.

 

  • Не вживайте у спеку каву та алкоголь, вони підвищують температуру тіла та викликають спрагу. Якщо хочете швидко заснути – відмовтеся від них, особливо незадовго до сну.

 

  • Якщо ви використовуєте вентилятор, то відкрийте вікна, щоб повітря вільно циркулювало у вашій оселі. Також можна наповнити льодом якусь посудину і поставити її перед вентилятором – це допоможе охолодити повітря.

 

  • Не варто щільно наїдатися перед сном у спекотну погоду.

 

  • Займайтеся спортом та фізичними активностями вранці, а не ввечері, щоб не розігрівати тіло на ніч.

 

  • Перед сном зволожуйте своє тіло кремом на основі алое.

 

  • Поспостерігайте, чи не вживаєте ви занадто багато білка, підвищуючи рівень метаболізму, це може провокувати нагрівання вашого тіла.

 

  • Якщо за три години до сну поїсти гостру їжу, то це може викликати підвищену пітливість, що, у свою чергу, знижує температуру тіла.

 

  • Наповніть пляшку з крижаною водою і поставте на «точки охолодження» вашого тіла: зап’ястя, лікті, шия, коліна, щиколотки. Також можна взяти з собою у ліжко грілку або пляшку з прохолодною водою, але не прикладайте її до живота та спини.

 

Звичайно, найкращим способом охолодити повітря є кондиціонер. Проте, його має не кожен, тому беріть наш список порад собі на замітку.

 

 

Анастасія Бут за матеріалами інтернет-джерел

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x