У Черкасах провели останній етап чемпіонатів з багатоборства бодігардів

У Черкасах провели останній етап чемпіонатів з багатоборства бодігардів

Завершальний етап чемпіонатів із багатоборства тілоохоронців відбувся на полігоні в Оршанці 19 липня. Про це інформують журналісти інформаційного агентства «Нова Доба».

Як зазначив Головний суддя чемпіонату, суддя міжнародної категорії Ігор Калінін, в останній день чемпіонату команди змагалися в трьох дисциплінах.

– На першій локації тілоохоронці обороняли від нападу терористів під час пішого супроводу. Потім команди змагалися у швидкісній стрільбі в різних положеннях. Один із співробітників стріляв стоячи, із коліна, лежачи, у динаміці з переворотом з виходу лінії атаки. Насамкінець бодігарди демонстрували ведення вогню по терористах з автомобіля, – сказав Калінін.

– Це визначна подія, як для Черкащини, так і для нашої країни загалом. Адже тут змагаються не лише команди з України, а й тілоохоронці з Молдови, Бангладешу, Азербайджану і країн Прибалтики. Варто зазначити, що для бодіградів важливо не лише вибороти перемогу. Учасники мають можливість довести собі та суперникам фаховість, а також отримати практичні поради від професіоналів, – зауважив голова федерації тілоохоронців Черкаської області Олександр Гурін.

До організації спортивного заходу долучилися різні компанії. На змаганнях представили зразки військової зброї та кулестійкого бронескла.

– Сьогодні учасники детальніше ознайомитися зі зброєю. Охочі оглянули продукцію та навіть її протестували. Деякі види озброєння використовують у різних підрозділах українській армії, зокрема в ЗСУ. Певні розробки ми знаходимо на відкритих платформах, однак маємо і значну кількість власних. Наприклад, веслова гвинтівка, хоч і нагадує зовні РД-10, однак це суто розробка нашої компанії, – сказав представник компанії «Укроп» Андрій Орєшин.

Комерційний директор групи компаній ТОВ «Оріон Гласс» Сергій Рудненко розповів, що для проведення дисциплін підприємство надало чотири види захисного скла, які команди випробовували за допомогою зброї.

Наша компанія функціонує понад 20 років на ринку скла України. Ми виготовляємо вироби для всіх видів транспорту, а також постачаємо продукцію військовому сектору. Тривалий час наше скло випробовували на військових полігонах на сході України. Бійці АТО/ООС позитивно відгукувалися і неодноразово приїжджали, – зазначив Рудненко.

Представник підрозділу особистої безпеки суддів територіального управління Служби судової охорони в Харківській області Андрій Нехода зауважив, що команда вперше бере участь у чемпіонаті.

– Ми пройшли низку випробувань, зокрема: надання першої медичної допомоги потерпілому, прийоми рукопашного бою, супровід особи та подолання смуги перешкод. Вважаю, що з поставленими завданнями добре впоралися. На стрільбах команда також показала хороші результати. Мені подобається, що в межах змагань вдалося поспілкуватися із досвідченими бодігардами. Їхні поради та навички обов’язково знадобляться в подальшій професійній діяльності, – сказав Негода.

Міжнародний суддя Чемпіонату світу серед бодігардів Ніколай Доґарь – представник із Румунії – бере участь у Чемпіонаті з 2010 року.

– На жаль, щороку наша команда формується з нових тілоохоронців. Протягом трьох днів вони вперше змагалися на такому полігоні із доволі сильними суперниками, тож трохи переймалися. Також було складно готуватися до спортивного заходу, адже всі співробітники працюють у різних містах Румунії, – зазначив Доґарь.

Бодігард із Румунії Лорант Виріш працює в сфері охорони понад п’ять років.

– Мені цікаво виконувати завдання в усіх дисциплінах. Однак першого дня я потягнув м’яз під час рукопашного бою, тому на завершальному етапі найважче було виконувати вправи зі стрільби. Вважаю, що такі змагання допомагають дізнатися всі тонкощі. До заходу долучилося чимало державних структур, а я працюю в приватній, тож дізнався багато нової та корисної інформації для себе, – сказав Виріш.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x