114 га нових насаджень створять цього року кам`янські лісівники

114 га нових насаджень створять цього року кам`янські лісівники

У Кам`янському лісгоспі до нового лісокультурного сезону підготувались заздалегідь – підприємство має усі необхідні ресурси, аби провести весняну посадку лісу якісно та в оптимальні агротехнічні терміни. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

В осінній період 2016 року у структурних підрозділах було заготовлено 7,2 тис. кілограмів жолудя дуба звичайного та 2,4 тис. кілограмів горіха чорного. Більша частина цього лісового насіння вже висіяна в лісові розсадники на загальній площі майже у 2 гектари. Це, в свою чергу, дозволить забезпечити підприємство необхідним посадковим матеріалом на 2018 рік.

Решта лісового насіння ще зберігається у спеціальних умовах, щоб не втратило здатності до проростання, і буде висіяно незабаром за сприятливих погодних умов.

Посадковим матеріалом, необхідним для створення лісових культур, підприємство забезпечено у повній мірі – вирощено 475 тис. сіянців дуба звичайного, 10,5 тис. – ясена звичайного та 8,2 тис. – горіха чорного. Усі сіянці успішно пережили зиму і готуються стати молодими насадженнями.

Як відзначає директор лісгоспу Віталій Верес, загалом в межах підприємства буде заліснено 113,6 га площ – таке завдання цьогорічної весняної лісокультурної кампанії для кам`янських лісівників. З них лісові культури планують створити посадкою сіянців на 71,8 га, посів проведуть на 38 га, 3,8 га відведуть під природне поновлення.

Окрім цього, подбали лісівники і про вирощування декоративного посадматеріалу. Щороку лісництва підприємства вирощують близько 30 тисяч штук сіянців та саджанців декоративних культур. Серед найпопулярніших, зважаючи на попит населення, самшит, ялівець звичайний та козацький, різні види туй та інші вічнозелені, які використовуються в озелененні та ландшафтному дизайні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x