Народні засоби від кашлю

Народні засоби від кашлю

Кашель не приходить до нас наодинці – він завжди є симптомом якого-небудь захворювання, а захворювання необхідно вчасно лікувати. До того ж кашель – явище дуже неприємне: він не дає нам нормально говорити і спілкуватися, їсти і спати, та й інших членів сім\’ї можна заразити, особливо якщо захворювання вірусне.
Кашель – це захисна реакція організму на мікроби, мокротиння, слиз – адже від усього цього треба позбуватися. Кашель може бути алергічним або реакцією на чужорідне тіло, але найчастіше він є симптомом захворювань легень і верхніх дихальних шляхів. При такому кашлі добре допомагають гарячі напої, теплі розтирання, мазі, компреси, ванни для ніг, гірчичники. Чудово допомагають аптечні препарати.
Окрім аптечних засобів, у народі існує чимало ефективних способів лікувати кашель.

Кашель здавна в Україні лікують відварами з трав. Малина, материнка і мати-й-мачуха – візьміть усіх цих трав порівну, перемішайте і заварюйте по 1 ст.л. суміші у склянці окропу. Пийте 3-4 рази протягом дня.
Ще радять у рівних кількостях змішувати шавлію, ромашку та евкаліпт. Покладіть по чайній ложці кожної рослини у чашку, заваріть окропом. Коли вистигне до ледь теплого, полощіть настоєм горло. Найкраще це робити після прийому їжі. Або вранці, якщо, прокинувшись, не можете «прокашлятися».
Гусячий жир пом\’якшує і зупиняє кашель. Змішайте натерту цибулину з жиром (2 ст.л.), і втирайте таку мазь перед сном у шию і груди. Звичайно, такий спосіб більше підійде тим, хто лікується вдома, а не ходить із кашлем на роботу, тому що запах цибулі досить стійкий.

Інша суміш від кашлю більш приємна на смак і запах: вершкове масло (2 ст.л.) змішати з двома свіжими жовтками, медом (2 ч.л.) і крохмалем чи борошном (1 ч.л.). Цю суміш треба їсти протягом дня якомога частіше, по чайній ложці.
Досить смачний бразильський засіб від кашлю – з бананів. 2 стиглі банани протріть через сито, покладіть у каструльку з гарячою водою (склянка води з 1 ч.л. цукру) і нагрійте, але не кип’ятіть. Теплу суміш пийте невеликими порціями протягом дня.

Звичайна морква допоможе позбутися кашлю досить швидко. Середню моркву треба натерти на дрібній тертці, залити склянкою гарячого молока і настоювати 20 хвилин. Випити перед сном. За 3 дні цей спосіб допомагає значно зменшити кашель, і навіть повністю позбавляє від нього.
Ще один чудовий засіб від кашлю готують на основі яєчного жовтка. У закипаюче молоко (1 склянка) додають мед і вершкове масло (по 1 ст.л.), соду на кінчику ножа і сирий яєчний жовток, заздалегідь збитий у піну. Щоб жовток легше збивався, у нього можна додати чайну ложку теплої води.
Усі інгредієнти додають у молоко, поки воно ще стоїть на вогні, швидко перемішують і знімають. Така мікстура швидко готується і допомагає навіть при сильному кашлі – при трахеїті, ларингіті й бронхіті. Готувати її треба кілька разів на день, і пити теплою.

Реклама

3 1 голос
Рейтинг статті
guest

2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вiкторiя

Комусь трави та народні методи допомагають, але сподіватися лише на них під час лікування мені здається досить ризиковано. Все-таки кашель краще лікує перевіреними та надійними препаратами. Я дитині інгаляції завжди роблю. Лікар Проспан призначав. Кашель проходить швидше, ніж звичайно.

Олена

З цими народними рецептами стільки метушні, я взагалі не розумію, у кого вистачає терпіння цим займатися? У наш час є швидкодіючі препарати від кашлю – той же Проспан – немає сенсу витрачати час на трави.

2
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x