Перший в Україні «Активний парк» відкрили у Черкасах

Перший в Україні «Активний парк» відкрили у Черкасах

Спортивний майданчик «Активний парк» відкрили 22 липня у парку «Сосновий бір» у Черкасах, – про це повідомляє кореспондент «Нової Доби».

 

Відкриття майданчика відбулося завдяки реалізації соціального проєкту президента Володимира Зеленського «Здорова Україна».

– Проєкт «Здорова Україна» це не про тренажери, не про встановлення майданчиків, це про заохочення молоді та усього населення до активного способу життя та регулярних тренувань. У цьому полягає філософія цього проєкту, – зазначив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Спортивний майданчик облаштований чотирма QR-кодами, відсканувавши які, за допомогою свого смартфону, черкасці можуть обрати тренування: на силу, на гнучкість, на витривалість, вправи з фітнесу, для координації руху та тонусу м’язів. Крім того, можна обрати рівень складності: «початківець», «досвідчений» і «професіонал». Після цього відео з вправами з’явиться на екрані.

– На вихідних тут буде координатор, який проводитиме заходи та заоохочуватиме молодь до занять спортом, – сказав Олександр Скічко.

До кінця року планують облаштувати 23 локації «Здорової країни» у Черкаській області. Сьогодні три такі майданчики відкривають у Черкасах, Золотоноші та Умані.

– Кожний майданчик громада встановлює самостійно, вартість залежить від локації, один такий майданчик коштує від 30 до 50 тисяч гривень, – додав голова Черкаської ОДА.

 

 

Очільник Черкаської області перевірив на собі функціонал майданчика та продемонстрував власні уміння.

– Наша ціль показати, що спорт – це просто і головне тільки почати. Можливо, хтось, прогулюючись парком, просканує QR-код, побачить елементарну вправу,   яку можна зробити і з цього почне свій шлях у спорті, – розповіла заступниця черкаського міського голови Анастасія Чубіна.

 

 

За словами тренера з кікбоксингу Юрія Зубова, заняття на свіжому повітрі позитивно впливають на здоров’я, фізичний та емоційний стан майже кожного.

– Дуже добре, коли маємо можливість тренуватися не тільки у залі, але й ось так, прямо посеред лісу, – поділився враженнями Юрій Зубов.

 

 

Анастасія Бут

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x