На Золотоніщині нелегально працювало 15 робітників у полі

На Золотоніщині нелегально працювало 15 робітників у полі

Інспекційна кампанії з подолання незадекларованої зайнятості триває на Черкащині. Протягом липня 2021 року інспекційні відвідування посадовими особами Управління проведено в Уманському, Золотоніському, Черкаському, Смілянському та Звенигородському районах. Про це повідомляє пресслужба управління держпраці в Черкаській області. 

Під час перевірки фізичної особи-підприємця, що здійснює діяльність у сфері сільського господарства, інспектори праці Управління виявили у полі робітників, що сапали перець. Підприємець допустив до роботи у полі біля с. Домантове Золотоніського району 15 осіб без офіційного оформлення з ними трудових відносин.

З метою попередження правопорушень, під час проведення інспекційних відвідувань з питань оформлення трудових відносин посадові особи Держпраці здійснюють обов’язковий відеозапис заходу контролю, проводять опитування працівників та встановлюють обставини використання незадекларованої праці.

Зокрема, зафіксовано на відео опитування працівників, які розповіли фахівцям про умови праці. Вони повідомили, що працюють з 5 години ранку до 13:30 год, отримують оплату праці у розмірі 300 грн за повний робочий день. 

За результатами перевірки складений акт, внесено припис, яким зобов’язано ФОП усунути виявлені порушення трудового законодавства. Крім того, складено протокол за ч. 3 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Фізична особа-підприємець врахувала рекомендації інспектора праці. Зараз у ФОП вже працевлаштовано чотирьох працівників, які отримують державні соціальні гарантії та можуть відстоювати трудові права.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x