112 черкащан отримали повістки з військкомату

112 черкащан отримали повістки з військкомату

Сьогодні члени Самооборони Черкас та Автомайдан відвідали міський воєнкомат з ціллю дізнатися про ситуацію з мобілізацією в Черкасах і записатися в ряди добровольців, готових стати на захист України.

Мобілізація, за словами міського воєнного комісара Черкас Євгенія Коржа, офіційно ще не оголошена, але всі військові частини екстрено приводять у повну бойову готовність. На сьогодні воєнкомат надіслав 112 повісток з наказом прибути до воєнкомату. Однак зі 112 прибуло тільки 34.

Натомість добровольців, готових стати на захист України прибуло в рази більше.

Про це Самоборона Черкассы написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

Приходять як молоді хлопці, так і дорослі чоловіки. Серед охочих є навіть жінки. Бракує зараз і працівників у штабі. Якщо в мирний час достатньо двох офіцерів і сімох співробітників, то зараз для роботи штабу необхідно 40 чоловік. Воєнний комісар звертається до добровольців і військовозобовязаних з проханням долучитися до процесу підготовки до мобілізації.

Крім того, черкаські автомайданівці, у розпорядженні яких близько 70 автомобілів, теж висловили готовність працювати на повну потужність.

– Я буду надзвичайно вдячний, бо, не дай Бог, доведеться діяти швидко, хлопці на машинах можуть швидко розвезти повістки, когось привезти, когось відвезти, – говорить комісар. – Люди зараз вкрай потрібні, і ви навіть не уявляєте, як я вдячний усім добровольцям, які самі приїхали і запропонували свою допомогу.

Загалом є чотири види бойової готовності:
постійна
підвищена
воєнна загроза
повна.
В Україні, за словами Євгенія Коржа, на разі воєнна загроза, але готуються всі до повної.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x