У Квітках, що на Звенигородщині, відсвяткували зажинки (ФОТО)

У Квітках, що на Звенигородщині, відсвяткували зажинки (ФОТО)

Весело, із піснями та обрядовим дійством розпочали жнива у Квітках Звенигородського району. Тут минулої п’ятниці відзначили свято Першого снопа. Цьогоріч у СТОВ «Агрофірма «АгроРось» очікують на гарні врожаї, попри погодні умови.

 

 

− За останні роки я не пам’ятаю жодних жнив, які були безпроблемними. Весна і літо цьогоріч принесли нам гарні дощі, та не обійшлося й без буревіїв. Попри все, найбільше щастя для кожного аграрія – що ми маємо можливість зібрати врожай. Погодні умови нині цьому сприяють, − зазначив директор СТОВ «Агрофірма «АгроРось», член Ради Черкаського обласного осередку ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Петро Євич.

 

 

СТОВ «Агрофірма «АгроРось» розпочала свою діяльність 2004 року. Товариство розміщене в селах Квітки та Тарасівка Звенигородського району і має в користуванні 5000 га землі. Усього тут працює 100 осіб. Основними напрямками діяльності товариства є вирощування зернових культур, виробництво високоякісного посівного матеріалу вітчизняної та зарубіжної селекції.

На полях СТОВ «Агрофірма «АгроРось» впроваджують новітні технології вирощування посівного матеріалу, що дає змогу щороку бути лідерами на українському сільськогосподарському ринку та тримати високу позицію з урожайності на Черкащині.

Поля агрофірми стали великою експериментальною лабораторією, що вивчає нові сорти й гібриди, перевіряє ефективність різних агротехнічних прийомів. Новітня комп’ютерна програма дозволяє фахівцям товариства контролювати стан ґрунтів, прогнозувати потребу рослин у поживних речовинах, прораховувати затрати.

 

 

Привітати квітчан зі святом завітав і секретар Корсунь-Шевченківської міської ради Віталій Мацюк. Він побажав хороших урожаїв, міцного здоров’я аграріям та зазначив, що СТОВ «Агрофірма «АгроРось» є сумлінним платником податків, за що їм велика подяка.

 

На завершення дійства усі учасники на чолі з Петром Петровичем Євичем нажали перші снопи та змолотили цьогорічний урожай пшениці.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x