Черкаські аграрії сплатили до бюджету 877 млн грн податків

Черкаські аграрії сплатили до бюджету 877 млн грн податків

Операція «Урожай» запроваджена в Черкаській області з 2010 року та спрямована, насамперед, на організацію контролю за реальним станом легалізації найманої праці. Завдяки підвищенню сільськогосподарськими підприємствами рівня оплати праці, відповідно зросла сплата податків, зборів та єдиного внеску.

 

Зокрема, протягом січня – червня 2021 року надійшло 455,9  млн грн податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати, 50,5  млн грн – військового збору, та 370,6  млн грн – єдиного внеску. Про це інформують в ГУ ДПС області.

Із початку року 1071 сільгосппідприємств подали повідомлення про прийняття на роботу 12,9 тис. осіб, внаслідок чого додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб від збільшення фонду оплати праці з початку року склали 73,6 млн гривень.

Крім того, з початку року забезпечено надходження 159,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб з доходів у вигляді орендної плати за земельні ділянки (паї) та 84 млн грн податку із інших доходів, виплачених фізичним особам.

 

При проведенні операції «Урожай – 2021» особлива увага приділяється залученню до декларування та повноті сплати податків громадянами, які є власниками земельних ділянок площею понад  2 га та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу. Так, залучено до оподаткування 16,4 тис. одноосібників, якими задекларовано 160,1 млн грн доходів. Від сплати податків і зборів надійде  28,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,4 млн грн військового збору.

Крім того, залучено до декларування 2,7 тис. власників сільгосптехніки, які отримали доходи від надання послуг по обробітку землі власною технікою та надання її в оренду. Сума задекларованого ними доходу склала 45,4 млн грн, додаткові надходження до бюджету з податку на доходи фізичних осіб – 8,2 млн грн, військового збору – 681 тис. гривень.

Також цьогоріч очікується надходження 640 млн грн ПДФО з орендної плати за земельні паї.

 

У межах операції «Урожай – 2021» проведено 8 документальних перевірок сільськогосподарських підприємств з питань дотримання податкового законодавства в частині нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску, за результатами яких винесені податкові повідомлення – рішення, прийняті вимоги (рішення) зі сплати єдиного внеску. За результатами перевірок у 2021 році донараховано 522,7 тис. грн: податку на доходи фізичних осіб – 483,5 тис. грн, єдиного внеску – 31,9 тис. грн та військового збору в сумі 7,3 тис. гривень.

Наразі операція «Урожай-2021» триває, а разом із нею триватиме і робота податкових органів в напрямку контролю за легалізацією використання найманої праці, виплатою реальної заробітної плати, виплатою орендної плати за паї, виявленню фактів незаконного використання сільгоспугідь і не за цільовим призначенням та боротьбою із схемами ухилення від оподаткування в сільському господарстві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x