У лісорозсадниках держлісгоспів області зростають сіянці майже 30-ти деревних та чагарникових порід

У лісорозсадниках держлісгоспів області зростають сіянці майже 30-ти деревних та чагарникових порід

Лісівники Черкащини, аби підготуватися до наступної лісокультурної кампанії, вже зараз активно працюють над вирощуванням високоякісного посадкового матеріалу. Відтак в лісових розсадниках та теплицях зростають та отримують постійний лісівничий догляд мільйони тендітних сіянців деревних та чагарникових порід. Загалом у держлісгоспах області налічується 46 лісових розсадників, загальна площа посівів – майже 15 га. Про це інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

 

Цього року у лісорозсадниках та теплицях висіяли майже 30 деревних та чагарникових порід, найбільше – сосни, дуба, горіха чорного. Лісівники Черкащини працюють у напрямку збільшення кількості видів лісових порід. Тож, окрім основних лісоутворюючих порід, висіяли насіння сосни Палласа, ялини, модрини, липи серцелистої, клена-явора, берези повислої, горіха грецького, робінії звичайної, абрикоса звичайного, гледичії колючої, горобини, груші звичайної, ліщини ведмежої, сливи розлогої, черемхи пізньої, черешні, маслини вузьколистої та інші.

Три держлісгоспи вирощують сіянці із закритою кореневою системою, зокрема Смілянський лісгосп вирощує сіянці дуба із закритою кореневою системою, Уманський та Лисянський лісгоспи – модрину. За словами лісівників, цей метод дає змогу продовжити садіння лісових культур у різні агротехнічні строки та сприяє кращій приживлюваності.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x