На Черкащині триває активна робота щодо збільшення лісистості

На Черкащині триває активна робота щодо збільшення лісистості

У Черкаській обласній державній адміністрації відбулася нарада щодо шляхів виконання Указу Президента України «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». На нараді, що була ініційована Черкаським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, обговорили питання збільшення лісистості, виявлення самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок державної та комунальної форм власності з метою їхнього подальшого використання для досягнення оптимальної лісистості України. Про це повідомляють у Черкаській ОДА.

 

Нарада відбулася під головуванням заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Романа Карманніка. На нараді розглянули варіанти подальшого використання виявлених ділянок для лісорозведення, механізми створення нових лісів на таких ділянках, розроблення місцевих програм із заліснення.

У ході роботи обговорили інвентаризацію лісів, яка проводиться по всій Україні. Цьогоріч в Черкаській області за кошти державного бюджету буде інвентаризовано близько 19 тис. га лісів державної власності.

Було вирішено в десятиденний термін зібрати та узагальнити інформацію від об’єднаних територіальних громад щодо наявності самозаліснених і придатних для створення лісів земельних ділянок державної та комунальної форм власності. Такі ж дані будуть зібрані від державних лісогосподарських підприємств. Отриману інформацію проаналізують та обговорять з головами ОТГ і представниками профільних відомств на наступних нарадах для подальшого втілення в роботу в межах Президентської екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x