На вихідних в області переважатиме сонячна, суха та спекотна погода

На вихідних в області переважатиме сонячна, суха та спекотна погода

Сонячну, спекотну та суху погоду забезпечував антициклон «Dana», який домінував майже тиждень. Хмар і опадів було мало, температура повітря вдень сягала спекотних 30−33º.

 

Учора через наш регіон перемістився атмосферний фронт атлантичного циклону. Пройшли грозові дощі, кількістю 2−6 мм, в окремих районах спостерігалося шквалисте посилення вітру. Однак, суттєвого похолодання не відбулося, оскільки Черкащина опинилася в теплому секторі північного циклону.

Завтра у нашому регіоні утримаються повітряні маси, насичені вологою, а присутність малорухомої хвильової фронтальної системи підсилить нестійкість атмосфери. Тому є умови для локальних грозових злив. Температура вночі 14−19º, вдень 27−32º. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

У найближчий уїк-енд переважатиме сонячна, суха та спекота погода з температурою вночі 15−20º, вдень 26−31º. Спека дуже погано переноситься в умовах міста. Рекомендуємо вибратися на природу, якомога далі від гамірних вулиць та інтенсивного дорожнього руху. Не забудьте про сонцезахисний крем, окуляри, бейсболку, косинку та воду.

 

За середньостроковим прогнозом, у понеділок, 2 серпня вторгнення атмосферних фронтів атлантичного циклону відзначиться на Черкащині зміною погодного тренду. Очікуються короткочасні дощі та грози. Із північними вітрами до нас пошириться більш свіже повітря. Температура знизиться: вночі 13−18º, вдень 23−28º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x