«Громади мають змагатися за інвесторів», − Олександр Скічко

«Громади мають змагатися за інвесторів», − Олександр Скічко

Цікаві проєкти та пропозиції повинні бути напоготові у громад, які хочуть залучити інвестора. За останніх ТГ мають змагатися, а не просто очікувати. Про те, чи готові інвестори йти в тергромади та що можуть запропонувати на місцях виробникам, розповів на всеукраїнському форумі «Україна 30. Децентралізація» очільник Черкащини Олександр Скічко. Повідомляють у пресслужбі Черкаської ОДА.

 

– Інвестиційні та інфраструктурні можливості громад зросли завдяки децентралізації, – відзначив він. – Надійшов додатковий ресурс, водночас з’явились нові виклики. Іноземний інвестор сьогодні вибагливий. Він готовий брати на себе ризики, але йому потрібні готові інвестпроєкти. Після реформи децентралізації ми маємо 4 об’єднаних райони та 66 територіальних громад. Із них більшість налічує менше 10 тис. жителів. А дрібні громади – це обмежений кадровий ресурс і малі можливості трудового потенціалу.

Водночас на рівні області громадам допомагають ставати конкурентоспроможнішими. Для них проводять навчання, змінили регіональне замовлення на підготовку фахівців робітничих професій.

– Окрім іншого, плануємо створити Офіс залучення інвестицій при нашій Агенції регіонального розвитку, – додав Олександр Скічко. – Також завершуємо інвентаризацію об’єктів тергромад, здійснюємо підготовку генпланів, розробляємо інвестпаспорти громад тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x