На понад 5 % зросла захворюваність на коронавірус в області

На понад 5 % зросла захворюваність на коронавірус в області

Порівняно з минулим тижнем в області на 5,5 %. Зріс показник захворюваності на коронавірус За останні сім днів найвищі рівні захворюваності фіксують у Черкасах, Смілі, Умані, на Шполянщині та Звенигородщині. Про це у ході брифінгу повідомив заступник директора ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Микола Тищук. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОДА.

 

За його словами з початку року методом ПЛР протестували 119 тисяч осіб. Із них у 42,8 тисячі виявили ковід. За цей час в області виявили також 83 випадки повторного інфікування. Втім їх не реєстрували вже упродовж кількох місяців.

– Найефективніший метод протидії коронавірусній інфекції, і навіть новому штаму «Дельта», який зафіксували у понад сотні країн, – вакцинації, – наголосив Микола Тищук. – Вона дозволяє мінімізувати імовірність зараження. Водночас, перед навчальним роком хочу нагадати батькам не нехтувати «календарними» щепленнями проти дифтерії, паротиту, кору.

 

Він додав, що нині штам «Дельта» вже зафіксований в Україні. Зокрема, є один летальний випадок. Цей штам більш агресивний та уражає молоде населення. Тож Микола Тищук рекомендував дотримуватися карантинних обмежень та імунізуватися проти ковід. Нині вакинація доступна усім охочим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x