Сплата ЄВ за місяць набуття ФОПом статусу особи з інвалідністю чи пенсіонера

Сплата ЄВ за місяць набуття ФОПом статусу особи з інвалідністю чи пенсіонера

Головне управління ДПС в Черкаській області повідомляє, що відповідно до Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» фізичні особи – підприємці, в тому числі підприємці – платники єдиного податку, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства (якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах) є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Для зазначених категорій платників встановлено ставку в розмірі 22% до бази нарахування єдиним внеском.

При цьому, такі платники звільняються від сплати єдиного внеску за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або за вислугою років, або є особами з інвалідністю, або досягли 60 річного віку та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу з наступного місяця після набуття такого статусу.

 

Місяць, в якому такі особи набули право на пенсію за віком або за вислугою років, або статус особи з інвалідністю, або досягли віку 60 років та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, відноситься до базового звітного періоду, за який сплачується єдиний внесок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x