На Черкащині планують приватизувати об’єкти спиртової галузі

На Черкащині планують приватизувати об’єкти спиртової галузі

Фахівці Управління забезпечення реалізації повноважень у Черкаській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях нещодавно провели прессніданок. Про це інформують журналісти «Нової Доби».

Під час зустрічі присутні обговорили зміни, що відбуваються в процесі приватизації та оренди державного майна, а також особливості розвитку бізнесу у цьому напрямі.

Як зазначив начальник Регіонального відділення ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Вадим Курило, за результатами першого півріччя 2021 року Черкащина – у п’ятірці успішних регіонів із залучення інвестицій від приватизації держмайна.

– Завдяки прозорій передачі об’єктів державної власності на території області області до бюджету надійшло 113 мільйонів гривень. Цьогоріч Черкаському управлінню вдалося залучити у 2,5 рази більше коштів, ніж за три попередні роки, – зауважив Курило.

Серед найбільш успішних кейсів приватизації фахівець виокремив: Черкаський експертно-технічний центр Держпраці (4,5 млн. грн), державний пакет акцій розміром 99,4554% у статутному капіталі акціонерного товариства «Черкаський приладобудівний завод (15,1 млн. грн) та окреме майно Іваньківського місця провадження діяльності та зберігання спирту (90,0 млн. грн).

– Саме з Іваньківського МПД цьогоріч розпочалася приватизація об’єктів спиртової галузі на Черкащині, де за право власності на відкритих торгах змагалися 6 учасників. Вони збільшили ціну в 4,4  разів зі стартових 20,4 мільйонів гривень до 90, – наголосив начальник Регіонального відділення ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській областях.

Вадим Курило додав, що нині є амбітні плани щодо приватизації об’єктів спиртової галузі на Черкащині.

– Фонд державного майна України зарахував Кам’янський спиртогорілчаний комбінат до переліку об’єктів, що підлягають приватизації. Підприємство припинило свою діяльність у 2008 році, однак має адміністративні, виробничі та складські приміщення, які потенційний інвестор може перепрофілювати та реалізувати власний бізнес-проєкт, – сказав фахівець.

Він також зазначив, що до цього переліку планують додати Уманський лікеро – горілчаний завод.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x