Денис Шмигаль: «Потрібно відкрити пункти щеплень у кожному районі»

Денис Шмигаль: «Потрібно відкрити пункти щеплень у кожному районі»

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль завітав на Черкащину з робочою поїздкою 6 серпня. Очільника Уряду супроводжували заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, Міністр інфраструктури Олександр Кубраков і голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

У Черкасах Денис Шмигаль, зокрема, ознайомився з роботою Центру вакцинації населення. На сьогодні на Черкащині діють 30 центрів вакцинації, 95 пунктів щеплення та 25 мобільних бригад.

Очільник Уряду наголосив на необхідності розгалужувати цю систему місць з максимальною зручністю для жителів.

– Потрібно відкрити пункти щеплень щонайменше в кожному районі. Обласна влада має тісніше співпрацювати з територіальними громадами для організації підвезення жителів віддалених сіл до центрів вакцинації, – сказав Денис Шмигаль.

Як повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, цього понеділка очільникам областей доручили протягом тижня проїхати обласними й районними центрами масової вакцинації.

– Багато людей у районах не знають про існування центрів масової вакцинації. Візит очільника області допоможе поінформувати населення й дасть додаткові ресурси для нарощення кількості щеплень, – сказав Тимошенко.

За словами Олександра Скічка, наразі Черкащина – на 4-ій позиції серед областей за темпами приросту кількості щеплень.

– Сьогодні ми активно комунікуємо з громадами, облаштовуємо комфортні умови охочих імунізуватися та ведемо роз’яснювальну роботу про важливість створення колективного імунітету. Зараз літо, багато хто забув про COVID-19, але ми повинні не допустити нової хвилі коронавірусу. Тому зараз гаряча пора для вакцинації, – сказав Олександр Скічко.

Як зазначають в ОДА, Центр вакцинації населення Черкащини є найбільшим в області. Тут 7 мобільних медичних бригад щоденно вакцинують від COVID-19 всіх охочих. Для здійснення щеплень використовуються вакцини CoronaVac, Pfizer та Moderna. Загалом від початку відкриття (22 липня), у Центрі вакцинації населення Черкаської області проведено 1 574 щеплення.

За інформацією Черкаської ОДА

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x