На наступному тижні переважатиме суха та сонячна погода

На наступному тижні переважатиме суха та сонячна погода

Після спекотних 30−34º погода на Черкащині взяла перепочинок. Температурний фон повернувся до своєї кліматичної норми і становить 21−22º, у нічні години не вище 14−16º, в окремі дні навіть 12º, вдень комфортні 26−28º. Але саме такі температури і є нормою для початку серпня. Про це інформують у Черкаському гідрометцентрі.

 

А ось спекотні аномальні відхилення 2010 року, коли повітря у Черкасах розжарювалося до 38−39º або похолодання до 4º тепла у 2008 − це вже екстремальні температури, які міцно утримають за собою першість і в цьому році.

 

Сьогодні синоптична ситуація у нашому регіоні визначиться впливом атмосферного фронту із заходу. А це дощі, місцями значні, грози, град та шквали. При цьому зниження температури поки буде чисто символічним: вночі 13−18º, вдень 21−26º. Нестійка погода, а саме: короткочасні грозові дощі на Черкащині утримаються ще в ніч на суботу.

 

Надалі під впливом виступу антициклону із південного заходу, атмосфера заспокоїться. А це значить, що у вихідні та на наступному робочому тижні переважатиме сонячна, тепла в окремі дні спекотна, без суттєвих опадів погода. температура вдень підвищиться до 27−32º.

 

Новий тиждень багатий важливими подіями: 10−25 серпня оптимальні строки для сівби озимого ріпаку; у ніч з 11 на 12 серпня, в Північній півкулі очікується пік метеорного потоку Персеїди − найяскравішого в році; 14 серпня – «Перший Спас» або «Маковія», який за Народним календарем знаменує перші проводи літа і зустріч осені. І дійсно, із другої половини серпня літо звичайно згасає.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x