У Черкасах електрифікують залізницю (ФОТО)

У Черкасах електрифікують залізницю (ФОТО)

Старт електрифікації дільниці Черкаси – станція «Імені Т. Шевченка» регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» відбувся на Черкащині.

На запуску робіт були присутні прем’єр-міністар Денис Шмигаль, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, Міністр інфраструктури Олександр Кубраков і голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Цього року завдяки модернізації та електрифікації залізниці від Черкас до станції «Імені Т. Шевченка» запустять швидкісні електропоїзди від Черкас до столиці з часом в дорозі 2 год. 30 хв.

Як зауважив Денис Шмигаль, електрифікація цієї дільниці – історичний момент, адже лише два міста, Черкаси й Житомир, досі були позбавлені залізничного сполучення з переважною більшістю регіонів України.

– Початок електрифікації залізничного сполучення на Черкащині в перспективі дасть серйозний економічний ефект. Мова йде і про комфорт та швидкість перевезень, і про великий пасажиропотік, оскільки багато жителів області працюють у Києві й приїздять додому на вихідних, і про розвиток туризму, – сказав очільник Уряду.

Завдяки електрифікації залізниці від Черкас до станції «Імені Т. Шевченка» жителі області отримають нове приміське сполучення з обласним центром. Швидкі та зручні поїзди відправлятимуться з Городища, Корсунь-Шевченківського, Сміли, Кам’янки до Черкас.

За словами голови Черкаської ОДА Олександра Скічка, у наступні роки планують продовжити електрифікацію від Черкас до станції «Гребінка».

– Для Черкас починається нова ера транспортного сполучення зі столицею та іншими регіонами. Сьогодні ми дали величезний імпульс для розвитку регіону в довгостроковому періоді. І це – завдяки програмі Президента України «Велике будівництво, – сказав Скічко.

За інформацією Черкаської ОДА

 

Читайте також: «Потрібно відкрити пункти щеплень у кожному районі», – Денис Шмигаль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x