10 черкаських науковців отримуватимуть обласну премію

10 черкаських науковців отримуватимуть обласну премію

10 науковців та колективів вчених Черкащини отримуватимуть обласну премію. Про це інформує управління освіти і науки облдержадміністрації.

На розгляд комісії надійшло 20 пропозицій від 6 закладів вищої освіти. Зокрема, від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Черкаського державного технологічного університету, Уманського національного університету садівництва, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України та Черкаської медичної академії.

Запропоновані дослідження охоплюють різні напрями науки від проблем педагогіки до нанотехнологій. Досягнення черкаських вчених мають практичну цінність для застосування. Зараз готують проєкт спільного розпорядження голів обласної ради та ОДА щодо присудження премії.

Нагадаємо, обласну премію заснували за ініціативи голови Черкаської ОДА Олександра Скічка з метою підтримки молодих вчених, які отримали наукові здобутки за проведення фундаментальних і прикладних досліджень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x