Бухгалтер золотоніської школи привласнила бюджетні гроші

Бухгалтер золотоніської школи привласнила бюджетні гроші

Золотоніська місцева прокуратура у порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», виявила факт внесення бухгалтером однієї із шкіл м. Золотоноша завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів та привласнення бюджетних коштів у великих розмірах. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Жителька м. Золотоноша, працюючи головним бухгалтером у школі, у 2013 році підробила документи, внісши в них завідомо завищені суми заробітної плати. Йдеться про відомості зарахування на карткові рахунки працівників школи зарплати за червень-вересень 2013 року.

Після внесення недостовірних відомостей про розмір зарплат та особистого подання документів в банк жінка привласнила грошей на загальну суму 62 154 гривні.

Внаслідок умисних, протиправних дій вона завдала збитків державним інтересам на загальну суму 153 051 грн.

27 лютого цього року головному бухгалтеру оголошено підозру за ч. 2 ст. 366 КК України, а саме – за службове підроблення, тобто внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки та ч. 4 ст. 191 КК України, тобто привласнення, розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, що вчинене у великих розмірах.

Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x