Трансплантація нирки: як потрапити в лист-очікування?

Трансплантація нирки: як потрапити в лист-очікування?

У лист-очікування вносять дані пацієнтів із захворюванням нирок V стадії. Хворі проходять замісну терапію методом гемодіалізу тричі на тиждень. Про це інформують на сторінці Черкаського обласного центру онкоурології. 

Аби потрапити в лист-очікування пацієнт повинен надати пакет документів фахівцям із підрозділу гемодіалізу. Зокрема, паспорт, ідентифікаційний код, направлення від лікаря-нефролога та виписку від трансплантолога, де зазначені показання для проведення пересадки нирки.

У межах наступного етапу в обласному центрі пластичної реконструктивної та малоінвазійної онкоурології хворому здійснюють аналіз крові. Потім фахівці лабораторії виконують біохімічне дослідження і визначають групу крові та резус-фактор. Опісля кров зберігають у морозильній камері протягом трьох місяців. Аналіз треба оновлювати через визначений період.

Потім пацієнт звертається до трансплант-координаторів. Фахівці зазначають у комп’ютерній мережі ЄДІСТ і паперовому журналі: групу крові, паспортні дані, місце проживання, контактні телефони хворого та його близьких.

Коли з’являється донор, то медики здійснюють cross-match тест. Завдяки аналізу сироватки крові визначають сумісність реципієнта і потенційного донорського органу. Якщо результат позитивний, то трансплант-координатори повідомляють пацієнта, аби він підготувався до трансплантації.

Протягом двох годин хворий проходить обстеження: рентген, УЗД серця та черевної порожнини, рентгенографію органів грудної клітки тощо. Це необхідно, аби дізнатися чи має пацієнт хронічні захворювання. Однак, коли людина потрапляє в лист-очікування, медична картка має бути повністю заповнена.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Иван

А HLA не определяют ?

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x