Черкащанці видалили нирку вагою шість кілограмів через патологію

Черкащанці видалили нирку вагою шість кілограмів через патологію

Фахівці Черкаського обласного центру онкоурології успішно прооперували пацієнтку, якій діагностували рак нирки III стадії, 12 серпня. У результаті пухлинного процесу вага нирки становила 6 кг, а в діаметрі – 30 см. Про це інформують журналісти “Нової Доби”.

67-річна черкащанка консультувалася не в одному медичному закладі, але вирішила звернутися до лікарів Черкаського онкодиспансеру, аби прооперуватися радикально.

– Сьогодні ми виконали стандартне, але складне хірургічне втручання. В інших медичних установах здійснити таку операцію майже неможливо, адже для цього потрібно мати потужне й інноваційне обладнання, анестезіологічне забезпечення, висококваліфікованих спеціалістів. Через те, що пухлина великого розміру і перекриває всю черевну порожнину, немає нормального доступу до центрального кровотоку. Якщо розпочнеться кровотеча, то буде важко її зупинити, – зазначив завідувач обласного центру пластичної реконструктивної та малоінвазійної онкоурології Черкаського онкодиспансеру Роман Морару-Бурлеску.

Як сказав фахівець, під час тригодинної операції бригада видалила нирку з пухлиною, наднирником, а також навколонирковою клітковиною. Відтепер пацієнтка перебуватиме в третій клінічній групі онкологічних хворих – абсолютно здорова.

– Черкащанка забезпечена на рік препаратами майже на півмільйона гривень за рахунок МОЗ (мається на увазі таргетна терапія). Ці ліки заклад отримує в результаті державних закупівель. Я вважаю, що успішне виконання таких хірургічних втручань для Черкас – значне досягнення, – зауважив Роман Морару-Бурлеску.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x