В Україні створили серіал про захист від шахраїв

В Україні створили серіал про захист від шахраїв

Міністерство цифрової трансформації України презентувало новий освітній серіал «Обережно! Кібершахраї», що має на меті допомогти захиститися від кібершахраїв.

Безоплатно подивитися освітній серіал можна на національному порталі з розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта».

Це 4 серії тривалістю 8–10 хвилин, де можна отримати практичні поради, що робити:

Серія 1. Коли ваша сім-картка більше не ваша

Серія 2. Коли вкрали телефон

Серія 3. Коли пишуть шахраї

Серія 4. Коли телефонують шахраї

Після кожного епізоду на глядачів очікує тестування для закріплення матеріалу. А після успішного складання фінального тестування кожен отримає електронний сертифікат.

– В освітньому серіалі експерти моделюють ситуації, в яких відбувається втрата службової та приватної інформації. І розповідають, що потрібно робити в кожній з них. Глядач дізнається, що робити в разі крадіжки фінансового номера, втрати мобільного пристрою чи цілеспрямованого викрадення інформації, – розповіла заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Презентацію освітнього серіалу можна подивитися на Facebook-сторінці або YouTube-канал Мінцифри.

Курс розроблено Міністерством цифрової трансформації за підтримки проекту агентства з міжнародного розвитку США (USAID) «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та значного внеску в курс Кіберполіції, НБУ, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, CERT-UA й Комітету ВРУ з цифрової трансформації.

За інформацією Черкаської ОДА

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x