150-ту річницю від дня народження Івана Піддубного відзначили на Черкащині

150-ту річницю від дня народження Івана Піддубного відзначили на Черкащині

Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного відбулося в селі Красенівка на Чорнобаївщині. Про це йдеться на сайті відділення НОК України у Черкаській області.

Цьогоріч влаштували традиційний турнір з греко-римської боротьби на честь 150-річниці від дня народження українського богатиря під патронатом Національного олімпійського комітету України.

Участь у турнірі з греко-римської боротьби на призи пам’яті Івана Піддубного взяли борці з 16 регіонів України. Загалом понад сто учасників боролися за перемогу. Упродовж двох днів спортсмени змагалися в Черкасах в спорткомплексі «Будівельник». Фінал відбувся в Красенівці під час свята.

Долучилися до святкування представники влади, спортивної спільноти, духовенства, зокрема участь узяв голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда. Почесним гостем свята став олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, який передав факел титулованому чемпіону попередніх турнірів з Полтавщини Євгенію Савєті, який запалив вогонь змагань.

У програмі свята на гостей очікувало безліч різноманітних подій: показ відеофільмів про Івана Піддубного, підняття прапора свята богатирської сили, богатирське шоу «Найсильніша людина свята», переможцем якого вже вчетверте став житель Красенівки Роман Науменко, змагання з гирьового спорту, показові виступи спортсменів, а також ярмарка, екскурсії тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x