На прямому зв’язку зі Львовом у Шевченківські дні

На прямому зв’язку зі Львовом у Шевченківські дні

До Шевченківських днів до «Нової Доби» завітали гості: Світлана Брижицька, заступник директора з наукової роботи Шевченківського національного заповідника, та Олександр Третьяков, очільник видавництва «Брама-Україна». Зокрема вони поспілкувалися скайпом з Львівським обласним телебаченням, де в прямому ефірі говорили про Великого Кобзаря. Гості презентували найновіші видання шевченківської тематики та розповіли про заходи в Каневі та області.

− Насамперед хочу презентувати видання, що два роки тому ввійшло у двадцятку кращих на Львівському форумі видавців «Листування Тараса Шевченка» за редакцією академіка Єфремова. Це репринтне видання, яке готувалося до друку сім років. Починаючи з 1929 року Єфремов у такому вигляді не перевидавався, − розповів Олександр Третьяков. − Мені було дуже приємно, що не лише форум відзначив це видання, а й львівські науковці також відзначили книгу як наукове джерело інформації. Львів завжди любив та шанував Шевченка й прийняв його в книжному форматі.

У той же час черкаські видавці подавали ще одну роботу − Тарас Шевченко «Кобзарик» «За сонцем хмаронька пливе…». У ньому вміщені твори Кобзаря з ілюстраціями вихованців Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат із поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю. Торік із ініціативи творчої та наукової інтелігенції міста Канів, зокрема й Світлани Брижицької вийшов «Канівський кобзарик».

Відео дивіться тут

− Ця праця ніколи б не побачила світ, якби не колективна робота. Долучилися вчителі Канівської школи №4, кошти на це видання були виділені з міського бюджету. Видання розповсюджене серед бібліотек міста Канів, − зазначила пані Світлана.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x