15 випадків нелегальної вирубки дерев зафіксували на Черкащині

15 випадків нелегальної вирубки дерев зафіксували на Черкащині

15 випадків незаконних рубок, об’ємом 82,7 кубометрів  деревини, виявлено на території держлісгоспах Черкащини спочатку року. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Сума заподіяних збитків становить 714 тис. грн. Лісівниками до правоохоронних органів передано матеріали шести справ щодо незаконних рубок.

У держлісгоспах Черкащини постійно функціонує 34 рейдові бригади  з охорони лісового та мисливського фонду. Працівники державної лісової охорони згідно встановлених графіків патрулюють ліси, з метою попередження та виявлення незаконних рубок та інших лісопорушень. Так, за цей період вони провели понад 600 рейдів.

Автомобілі держлісгоспів, задіяні у рейдових патрулюваннях, обладнані GPS- трекерами, а рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації. Активно в держлісгоспах застосовують фотопастки, що допомагають виявляти різного виду лісопорушення. Місця розташування фотопасток у лісах постійно змінюють. Зараз їх налічується 60. Заплановано закупити ще кілька десятків.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Дмитро

Прям жах якийсь! В одному селі появилася вулиця з будинків, побудованих лісниками)) Мабуть з санітарних вирубок)).

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x