У Черкасах відбудуться заходи до Дня Прапора

У Черкасах відбудуться заходи до Дня Прапора

День Державного Прапора відзначають в Україні 23 серпня. Його встановили для «вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів». Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. 

У Черкасах з нагоди свята відбудеться низка заходів. Зокрема, 23 серпня о 09.00 на площі Тараса Шевченка відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

Як інформує департамент освіти та гуманітарної політики, під акомпанемент капели бандуристів курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля урочисто внесуть прапор, а до почесної місії його підняття будуть запрошені гості.

О 10.00 відзначать за професійні та особисті досягнення представників різних галузей міста. Церемонію нагородження проведуть на сцені Черкаського академічного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка.

Для довідки:

Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів України. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору.

Уперше в сучасній історії Черкас жовто-синій стяг підняли саме на площі Тараса Шевченка перед будівлею обласного драматичного театру в листопаді 1990 року.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x