Виставку «Скарби для нащадків» презентували в Черкасах

Виставку «Скарби для нащадків» презентували в Черкасах

Ювілейну експозицію «Скарби для нащадків», присвячену 30-річчю Незалежності України, презентувала Дирекція художніх виставок України спільно з Черкаським художнім музеєм. Про це йдеться на сторінці Художнього музею. 

В експозиції «Скарби для нащадків» – твори українського мистецтва ХХ – першої чверті ХХІ століття з фондової збірки Дирекції художніх виставок України. Охочі зможуть побачити роботи Тетяни Яблонської, Олексія Шовкуненка, Сергія Шишка, Миколи Глущенка, Тетяни Голембієвської, Сергія Григор’єва.

Різноманіття та своєрідність регіональних художніх шкіл демонструють твори майстрів живопису: Федіра Захарова, Тамари Хітрової, Василя Чегодара, Валентини Цветкової, Віктора Ковтуна.

У проєкті також презентовано роботи Віктора Зарецького, Галини Неледви, Віктора Рижих, Олександра Дубовика, Тіберія Сільваші, Анатолія Криволапа.

За словами організаторів, віртуозне володіння найрізноманітнішими графічними техніками, водночас, унікальність та неповторність мистецької індивідуальності втілені у творах видатних митців Георгія Якутовича, Олександра Губарєва, Валентина Гордійчука, Миколи Гроха, Ангеліни Сіденко, Андрія Чебикіна.

На виставці також презентовані твори відомих майстрів скульптури Василя Бородая, Івана Фізера, Віталія Шишова, Аліси Забой, які визначили важливі тенденції як у формальних пошуках, так і у розвитку української пластики другої половини ХХ-першої чверті ХХІ ст. загалом.

Виставка триватиме до 30 вересня 2021 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x