В Уманському лісгоспі виростили 800 тисяч сіянців для лісокультурної кампанії

В Уманському лісгоспі виростили 800 тисяч сіянців для лісокультурної кампанії

113,5 гектарів лісових культур планують створити цього року на території лісгоспу. Для цього заздалегідь подбали про необхідний запас посадматеріалу, зібравши загалом 14,8 тонн лісового насіння та виростивши майже 800 тисяч сіянців основних та супутніх лісових порід. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За словами директора Уманського лісгоспу Івана Назаревича, таких обсягів цілком вистачить для заліснення запланованих площ.

Головною лісоутворюючою породою для лісгоспу є дуб звичайний, проте висаджуватимуть також горіх чорний, сосну звичайну та липу дрібнолисту.

У структурних підрозділах зібрано 13,7 тонн жолудя дуба, частину якого вже висіяно в розсадниках восени минулого року. Більшу частину заготовлених жолудів буде висіяно навесні, а поки вони ще зберігаються у спеціальних умовах, щоб не втратили здатності до проростання.

Також зібрано 1 тонну насіння горіха чорного. Умови вирощування цієї породи на території підприємства – сприятливі, тож результатами приживлюваності лісівники задоволені. Деревина горіха чорного за своїми характеристиками не поступається дубовій та досягає віку стиглості швидше, ніж дуб.

«У лісокультурній кампанії найважливіше вкластися у стислі терміни виконання робіт, адже від цього залежить приживлюваність культур, а відповідно й майбутнє наших лісів. Весняна пора – найвідповідальніший період у роботі лісівників, тому завжди йому приділяємо особливу увагу», – зазначив директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x