На батьківщині Шевченка висадили дубову алею

На батьківщині Шевченка висадили дубову алею

З нагоди 203-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка, на Звенигородщині в селах Моринці та Шевченкове відбулися пам\’ятні урочистості за участю керівництва області, району та громадськості. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У заходах взяли участь начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко та лісівники Черкащини.

– Березень для українців – по праву місяць Тараса Шевченка, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Але про нього ми пам’ятаємо не раз на рік! Тарас і його слово з нами в найвідповідальніші моменти. І взірцем патріота, що прагне справжньої волі, Шевченко став не тільки для українців, а й для вільнолюбних людей у всьому світі.

Крім традиційних покладань квітів до пам’ятника Шевченка, матері Тараса, відвідування музею, у Моринцях спільно було закладено дубову алею.

Як повідомив головний лісівник Черкащини Олександр Дзюбенко, саджанці для цієї алеї спеціально виростили звенигородські лісівники із жолудів Шевченкового дуба, що пам\’ятає великого Кобзаря і нині зростає в селі Будище.

Учасники заходу переконані, що ця алея стане символом незламності й нескореності нашої держави та буде окрасою шевченківських місць.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x