До Канева приїхала Марина Порошенко

До Канева приїхала Марина Порошенко

У межах відзначення Шевченківських днів дружина президента Марина Порошенко взяла участь у літературно-музичному епілозі, який підготували учні Канівської загальноосвітньої школи № 4. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту infomist.ck.ua.

– Ім’я Тараса Шевченка відоме в усьому світі як символ української нації. А для нас він – великий українець, який жив з Україною в серці і для України, мріяв бачити її вільною землею вільних людей, – сказала Марина Порошенко, відкриваючи літературно-музичний епілог у школі.
Звертаючись до дітей, вона закликала пам’ятати заповіт великого поета – бути єдиною, дружньою родиною. А також побажала школярам любити Україну так, як її любив Тарас Шевченко.
До Канева приїхала Марина Порошенко
– Ми вдячні Кобзарю за те, що його ідеї та думки сформували свідому та європейську націю, де «в своїй хаті – своя правда, і сила, і воля». Його творчість живе серед нас і актуальна в усі часи. Вона додає впевненості у боротьбі з прихованими і відвертими ворогами. Слово Шевченка звучало і під час Революції Гідності. Звучить воно і в часи Російської агресії на Сході України і в Криму, – зазначила Марина Порошенко.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко подякував Марині Порошенко за те, що вона популяризує слово Кобзаря.

– Я хочу подякувати канівчанам, що бережете пам’ять про великого українця Тараса Шевченка. Я вам заздрю, бо коли я навчався в школі, то ми знайомилися з його творчістю поверхнево. Слова Шевченка мають для України велике значення. Саме за слова Шевченка українці віддають свої життя в зоні конфлікту, – сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Окрім того, дружина Президента України Марина Порошенко разом із дітьми учасників антитерористичної операції загальноосвітньої інклюзивної школи № 4 заповнила сторінки загальнонаціонального проекту «Книга Миру».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x