«Черкащина в контексті українського державотворення»: ЧДТУ поповнив сховище архіву Черкащини

«Черкащина в контексті українського державотворення»: ЧДТУ поповнив сховище архіву Черкащини

Напередодні 30-річчя Незалежності України побачили світ матеріали Регіональної конференції «Черкащина в контексті українського державотворення». Перший екземпляр Черкаський державний технологічний університет передав Державному архіву Черкаської області.

 

До 30-ї річниці проголошення Незалежності України ректор ЧДТУ Олег Григор, перший проректор Артем Гончаров, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко та завідувач кафедри історії та права Ірина Стадник передали до Державного архіву Черкаської області перший примірник збірника, виданого за матеріалами Регіональної науково-практичної конференції «Черкащина в контексті українського державотворення», присвяченої 25-річчю Конституції України та 30-річчю Незалежності України, що відбулася  25 червня в стінах ЧДТУ за сприяння Управління освіти і науки Черкаської ОДА та Державного архіву Черкаської області.

 

До збірника увійшли матеріали, надані учасниками конференції, що стала дискусійним майданчиком для осмислення  державотворчого потенціалу, ролей та значення Черкащини у становленні Незалежності України.

Науковці, представники органів державної влади, краєзнавці, історики, музеєзнавці, освітяни, журналісти, громадські діячі у своїх доповідях зосередили увагу на соціально-економічних, політичних, культурних та освітніх аспектах розвитку Черкащини та визначних особистостях, які зробити свій внесок в утвердження державності, як от «батько української Конституції» Михайло Сирота, символ української незалежності В’ячеслав Чорновіл та інші визначні земляки.

 

Принагідно під час зустрічі директорка Державного архіву Черкаської області Тетяна Клименко презентувала наявні архівні матеріали про життя Черкащини у часи становлення незалежності України та протягом тридцятиліття до наших днів, які підтверджують вагомий внесок регіону та уродженців черкаської землі в процес українського державотворення.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x