У Черкасах почався фестиваль короткометрівок “КіноШот” (ФОТО)

У Черкасах почався фестиваль короткометрівок “КіноШот” (ФОТО)

У суботу, 21 серпня, в Черкасах розпочався п’ятий “КіноШот”. 

 

Фестиваль триватиме чотири дні, протягом яких містяни зможуть переглянути кращі українські короткометрівки за всі роки незалежності, зокрема, ті, що були відзначені на міжнародних фестивалях та отримали нагороди. Окрім того, на містян чекають зустрічі із відомими режисерами, акторами, сценаристами та кінокритиками, повідомляють організатори.

За словами організаторки Вікторії Лаврентьєвої, найбільш складно цього року було з пошуком фільмів, оскільки частина з них є давніми та перебувають у фондах.

“Частина фільмів ще на касетах і не оцифровані, тому зверталися у фонди і просили про допомогу. На жаль, не всі погоджувались допомагати. Дехто попросив 1500 грн за хвилину показу, чого в наш бюджет закладено не було. Поки не все в Україні ще вирішено з демонстрацією українських фільмів на фестивалях”, – зазначила Вікторія Лаврентьєва. 

Програма фестивалю поділена на кіножанри: ігрове, документальне та анімаційне кіно. Окремо з документалістики виділена тема хроніки. Саме її покажуть сьогодні, 22 серпня, у вечірній програмі в Долині троянд.

 

 

“Цього року ми пробуємо такий новий формат як ранкова кава з гостем зі сфери кіно. Так, у неділю містяни зможуть випити каву з актором театру, ексміністром культури Євгеном Нищуком. 23 серпня така ж сама ранкова кава з режисером-аніматором Анатолієм Лавренішиним”, – розповів програмний директор фестивалю Олег Бурячок

А вже о 15:00 сьогодні в кінотеатрі “Україна” черкащани зможуть поспілкуватись про екранізацію бестселерів із кіносценаристом і письменником Андрієм Кокотюхою, а ще купити його книгу та взяти автограф.

Під час відкриття начальниця управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Валентина Шепецька назвала “КіноШот” знаковим фестивалем для Черкас.

“Досить вагомо, що цього року він відбувається напередодні Дня Незалежності. Це ще одне підтвердження того, що українське кіно має жити. І що це ще один елемент, який ідентифікує нас як українців. І ми пишаємось тим, що українське кіно є, і що ми можемо відвідувати такі кінофестивалі”, – зазначила Валентина Шепецька.

Творчий експеримент чекатиме на черкащан 24 серпня. О 20:00 у Долині троянд покажуть німий фільм “Звенигора” Олександра Довженка під звуки піаніно, скрипки та Dj сет.

Цього року проєкт “КіноШот” реалізують завдяки підтримці Українського культурного фонду та Черкаської міської ради.

Повна програма фестивалю ТУТ.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x