У черкаських кінотеатрах триває марафон українських стрічок

У черкаських кінотеатрах триває марафон українських стрічок

Кіномарафон «12 найкращих українських фільмів за версією Multiplex» реалізовують у Черкасах. Про це йдеться на сайті мережі кінотеатрів.

Із нагоди Дня Незалежності в «Мультиплексі Любава» та «Дніпро Плазі» щодня показуватимуть визначні українські фільми  до 30 серпня. Вартість квитка – 30 гривень.

«Поводир» – 23 серпня

Прямуючи в Україну, що в 30-ті роки переживала не найкращі часи, Майкл Шемрок був повен надій і планів. Інженер за фахом, він думав, що буде корисним у створенні соціалістичної держави майбутнього, у чому йому допомагатиме син Пітер. Однак американець помирає, отримавши секретні папери про репресії в країні, які виявилися в книзі Пітера. Десятирічному хлопчикові доводиться втікати від поліції, що в подальшому приводить його до незрячого кобзаря Івана Кочерги. Музикант приймає нового друга як поводиря і намагається вберегти його від жахливих речей, що відбуваються навколо них.

«Мої думки тихі» – 24 серпня

Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, молодий звукорежисер Вадим отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» та вирушити в «привабливу Канаду». Подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється найменш підхожа для цього людина – мама Вадима.

«Атлантида» – 25 серпня

Фільм є спробою проаналізувати можливість виживання людини на території, цілковито зруйнованій війною. На тлі знищеної економіки, інфраструктури, незворотної екологічної катастрофи. Маючи під ногами заміновану пустелю, на яку перетворилася колись процвітаюча земля, герой вперто шукає причини, аби тут залишитися. Найскладнішим випробуванням для нього стає прийняття своєї травмованої особистості, яка зазнала суттєвих змін під час воєнних дій.

«Плем’я» – 26 серпня

Головний герой фільму, Сергій, потрапляє в спеціалізований інтернат для слабочуючих, де існує кримінальна організація. Він намагається посісти своє місце в ієрархії школи і бере участь в кількох пограбуваннях. Коли Сергій закохується в Анну, одну з наложниць Наглядача, йому доводиться порушити неписані закони племені.

«Заборонений» – 27 серпня

1965 рік. Молодий поет Василь Стус не може миритися з безправним становищем українців у Радянському Союзі та кидає виклик тоталітарній системі. Він говорить про те, про що мовчать мільйони. Незважаючи на постійний тиск і погрози, Стус не припиняє боротьбу навіть у засланні. Реальна історія нескореного поета, історія кохання і зради, людської гідності та підлості.

«Кіборги» – 28 серпня

Художній фільм «Кіборги» – історія не про війну, а сучасних героїв, які творять нашу нову Україну. Незважаючи на різницю у походженні та віці, їх об’єднала одна мета – захистити рідну землю від агресора. Заради спільної перемоги вони готові стояти до кінця! Бо за їхніми спинами матері, жінки, діти і вся Україна!

«Сторожова застава» – 29 серпня

Під час сонячного затемнення звичайний хлопчик Вітько потрапляє на тисячу років назад, у Київську Русь, в розпал вирішальної битви Добра і Зла. В його руках магічний камінь, що дає могутню силу, поруч – легендарні богатирі, про яких він читав у книгах, а проти них – чорна магія і ціла армія на чолі з гігантським кам’яним монстром. Тепер тільки від хоробрості хлопчика залежить, чи переможе світло темряву і чи буде майбутнє таким, яким його знаємо ми.

«Черкаси» – 30 серпня

Лютий 2014 року. Починається окупація Кримського півострову. Мінний тральщик «Черкаси» разом з іншими українськими кораблями заблокований в озері Донузлав — шлях до моря перекритий затопленими суднами російського флоту. Це пастка. Наші кораблі починають здаватися росіянам. Здається, іншого виходу немає.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x