“Короткий метр – це українська фішка”, – ексміністр на черкаському кінофестивалі

“Короткий метр – це українська фішка”, – ексміністр на черкаському кінофестивалі

Кінофестиваль один із кращих засобів промоції та поширення українського кіно сьогодні. Про це на фестивалі “КіноШот” заявив колишній міністр культури, актор театру Євген Нищук, повідомляють організатори заходу.

 

За його словами, це частково пов’язано з тим, що у вартість виготовлення фільму рідко закладається подальша його промоція.

“У нас відбувається певна еклектика в подачі продукції, яка виробляється. Наприклад, дали гроші на кіновиробництво, а потім треба ще окремо гроші на промоцію і постпродакшн. Але на це коштів уже бракує, подаючись на грант. Де ж вони можуть тоді поширювати свої фільми? Лише на кінофестивалях, серед яких і “КіноШот”. Тож значення таких фестивалів для України – дуже вагоме”, – зазначив Євген Нищук.

Він також додав, що Україна відома в усьому світі своїми короткометрівками.

 

“Короткий метр – це українська фішка. Багато хто в Європі вже знає, що Україна славиться дуже точними, класними, артовими, змістовними короткими метрами. У короткому метрі ми одна з провідних країн”, – говорить колишній міністр культури.

Нагадаємо, фестиваль “КіноШот” триватиме в Черкасах до 24 серпня. У програмі – показ кращих 30 короткометрівок, створених за часи незалежності України. Їх безоплатно показують у кінотеатрі “Україна” та в Долині троянд. Окрім того, у програмі – зустрічі з відомими акторами, сценаристами та режисерами.

Повна програма фестивалю ТУТ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x