На Черкащині за участі президента підняли державний прапор

На Черкащині за участі президента підняли державний прапор

Церемонія  підняття найбільшого прапора України відбулася за участі президента Володимира Зеленського на Черкащині 23 серпня. Про це інформує пресслужба ОДА.

Урочистості минули в селі Мар’янівка, де до 30-річчя незалежності створили арт-комплекс «Географічний центр – серце України».

– Це арт-об’єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють 24 області та наш Крим. Це справді символ того, що підніматися вгору та бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні в небо одночасно здійматимуться тисячі наших державних прапорів. В усіх регіонах, містах та за межами України, – зазначив Зеленський.

Президент додав, що синьо-жовтий стяг – це символ нашої великої української сім’ї.

– Це – міст крізь століття боротьби за незалежність, що з’єднує нас і десятки поколінь. Це наставник, що нас надихає й мотивує, коли ми просто його бачимо. Це наш янгол-охоронець, що майорить у небі так яскраво, аби Бог не забував про українців кожного дня, – зауважив Володимир Зеленський.

Під час підняття прапора на флагшток заввишки 52 метри оркестр виконував Державний гімн України, опісля пролунало 10 святкових залпів.

Додамо, що до 30-річчя незалежності України в кольори національного прапора підсвітять Ніагарський водоспад, що на кордоні Канади та США, і будівлю Ради Європи у Страсбурзі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x