Черкасець виборов «срібло» Паралімпійських ігор

Черкасець виборов «срібло» Паралімпійських ігор

Паралімпійська збірна України здобула другу нагороду на Іграх у Токіо. Фехтувальник Артем Манько виграв «срібло» у фехтуванні на візках.

У фіналі черкащанин Артем Манько зустрівся проти китайця – Лі Хао. Український фехтувальник вийшов уперед та в першій половині бою вів рахунок – 8:4. Однак згодом Хао почав відіграватися і перед заключними двобоями він став рівним – 10:10.

Вирішальним моментом зустрічі стали наступні чотири уколи, які зробив китайський фехтувальник. Манько відіграв два, проте вирвати перемогу не зміг. У результаті – 15:12 на користь Хао.

Артем Манько – учасник Паралімпіади-2020, член збірної команди України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Займається фехтуванням з 1998 року. Є багаторічним стипендіатом Черкаської міської ради та міського голови.

Закінчив Черкаський політехнічний технікум, наразі навчається в Чорноморському Миколаївському університеті ім. Петра Могили.

Артем – чемпіон та призер чемпіонатів України, переможець та призер Кубків України з фехтування на візках. Член збірної команди України з фехтування на візках з 2014 року. Тренер-викладач – Шкалікова Людмила.

За інформацією відділення НОК у Черкаській області та департаменту освіти й гуманітарної політики ЧМР

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x