Марш Захисників відбувся в Черкасах (ФОТО)

Марш Захисників відбувся в Черкасах (ФОТО)

Марш Захисників до Дня Незалежності пройшов у Черкасах 24 серпня. Про це повідомляють журналісти «Нова Доба».

Учасники пройшли ходою від площі Богдана Хмельницького до площі Слави. Містяни, ветерани, представники ДСНС та волонтери приєдналися до маршу.

Урочистості розпочалися біля меморіалу загиблим воїнам, спроєктованого донькою загиблого воїна Володимира Ложешнікова.

За словами Святослава Вовкодава з 14-го батальйону, він разом з побратимами вдячний тим воїнам, яких уже немає поряд. Адже задля захисту України вони віддали найдорожче – життя.

Ми маємо пам’ятати всіх тих, хто поклав життя, боронив, а також продовжує боронити наші кордони. У 14-му році багато з нас не змогли пробачити, як наш прапор і герб втоптують в бруд. Тоді ми поїхали на фронт, щоб виборювати незалежність. Ми маємо працювати щодень і робити все, аби стати справді незалежними від Заходу і Сходу. Ми не маємо права опускати руки. Доки єдині – ми непереможні, – сказав ветеран АЗОВу Ігор Зайчук.

Голова Черкаської міської ради Анатолій Бондаренко вшанував пам’ять полеглих черкащан – учасників АТО/ООС.

–Бракує слів, щоб висловити біль втрати, що переживають їхні сім’ї. На жаль, іде війна. І так, потрібно війну називати війною, а Росію – окупантом. Але я впевнений, що поки бути битися серце останнього патріота, які знаходяться тут, Україна була, є і буде, – зауважив міський голова.

Представник руху ветеранів Дмитро Кухарчук зазначив, що українці мають об’єднатися в підтримці фронту та вихованні майбутнього покоління.

–Хочу привітати вас із цим святом, яке утричі важливіше для вас – тих, хто не шкодував ні сил, ні крові, ні самого життя, аби відстояти нашу волю. Коли мене запитують, яке слово у вас асоціюється із цим днем, я кажу: «Воля». Та Воля, яка була написана на холодноярському прапорі – «Воля України або Смерть». Цей день асоціюється в нас із смутком за полеглими, але й радістю боротьби, що тремтить у всьому тілі, мовби жива істота. Хлопці, ми схиляємо перед вами голови, – зазначив письменник Василь Шкляр та додав, що приїхав у саме серце України, адже для нього важливо було відзначити цей день разом з черкащанами.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x