Жителя Смілянщини судитимуть за тероризм

Жителя Смілянщини судитимуть за тероризм

Прокуратура області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснював слідчий відділ Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Смілянщини, який з 2015 року до червня 2016 року брав участь у діяльності незаконного збройного формування «МВС ДНР» на території Донецької області, чим сприяв діяльності терористичної організації «Донецька народна Республіка» на тимчасово окупованій території. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

У зв’язку з тим, що зловмисник переховується від слідства, його оголошено у всеукраїнський розшук та надано судом дозвіл на затримання.

Дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x