Черкащанина звинуватили у приниженні хасидів

Черкащанина звинуватили у приниженні хасидів

Правоохоронці затримали уманчанина, який пропагував у соцмережах розпалювання ворожнечі на національному підґрунті, напередодні святкування Рош га-Шана. Про це поінформували в пресслужбі ГУНП у Черкаській області.

Так, чоловік на персональній сторінці в одній із заборонених соцмереж поширював дописи із закликами до розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі щодо представників єврейської національності.

Дискримінаційні публікації принижували честь і гідність паломників-хасидів. Деякі дописи провокували виникнення міжнаціональної ворожнечі.

Під час обшуку в помешканні чоловіка виявили мобільні пристрої і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Слідчі Уманського районного управління поліції розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі до п’яти років, або позбавлення волі до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x