Найбільше в області подорожчали фрукти

Найбільше в області подорожчали фрукти

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у лютому 2017 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 101,3%. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

На споживчому ринку в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8 %. Найбільше (на 6,6 %) подорожчали фрукти. На 4,1–1,1 % підвищилися ціни на овочі, молоко та молочні продукти, маргарин, хліб, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти, рис, масло, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, соняшникову олію. Водночас суттєво (на 18 %) подешевшали яйця.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1 %, у т.ч. тютюнові вироби – на 2 %, алкогольні напої – на 0,4 %.
Одяг і взуття подешевшали на 2,9 %, зокрема, взуття – на 5 %, одяг – на 1,6 %.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1 % відбулося перш за все за рахунок підвищення цін на послуги лікарень на 6,6% та амбулаторні послуги – на 2,4 %.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 2,6% спричинено в основному подорожчанням проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 9,3 %. Ціни на паливо та мастила зросли на 1,7 %. Разом з тим, відбулося здешевлення перевезень залізничним пасажирським транспортом на 2,2 %.

Різні товари та послуги стали дорожчими на 3,9 %, із них ритуальні послуги – на 14,3 %, перукарні та заклади по особистому догляду – на 7,1 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x