84 людини повторно інфікувалися коронавірусом на Черкащині

84 людини повторно інфікувалися коронавірусом на Черкащині

За весь час пандемії 84 людини на Черкащині повторно інфікувалися коронавірусом. Про це повідомила головна санітарна лікарка області Людмила Кравченко.

На сьогодні лабораторний центр методом ПЛР протестував 324,7 тис. жителів області, методом ІФА – 42, 4 тис. черкащан.

Діагноз коронавірусної хвороби підтвердили у 83 тисяч жителів області, із яких майже 4,5 тисячі – у працівників медичних установ.

Людмила Кравченко додала, що найбільше підтверджених випадків зареєстровано у віковій групі 40-59 років, смертей від цієї хвороби – 60-79 років. Серед підтверджених випадків найбільша кількість захворювань поміж жінок – понад 50 тисяч осіб, найменша серед дітей до 17 років – дещо більше 3,5 тисячі.

Порівняно з минулим тижнем показник захворюваності  на COVID-19 в області збільшився на 87,7, захворюваність на 100 тис. населення – 20,56.

Загалом від початку  епідемії  коронавірусної інфекції одужала майже 81 тисяча черкащан. 84 випадки – повторного інфікування. Від ускладнень померло 1,3 тис. хворих. За останню добу – жодного.

В області – так само 20 зафіксованих хворих на COVID-19, збудником якого є тип Delta. Троє з них госпіталізовані.

Людмила Кравченко також додала, що в області триває вакцинальна кампанція проти коронавірусу.

– Вакцинація – чи не єдиний дієвий метод захисту від коронавірусу. Вакцинація дасть змогу сформувати колективний імунітет та максимально убезпечити кожного з нас. Натепер у регіоні 308 166 щеплених людей чотирма вакцинами: AstraZenecaSKBio, Sinovac Coronavak, Moderna,  Pfizer/BioNtech Comirnaty, сказала Кравченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x