«Правий сектор» та Самооборона допомагають корсунчанам долати труднощі

«Правий сектор» та Самооборона допомагають корсунчанам долати труднощі

За ініціативи громадських об’єднань «Правий сектор» та «Самооборона» 27 лютого відбулася нарада за участі першого заступника голови Корсунь-Шевченківської РДА Анатолія Біленка, заступника голови районної ради Анатолія Видути, начальників управлінь, відділів, структурних підрозділів РДА, міського та сільських голів, підприємців та сільгоспвиробників району.

Про це «Новій Добі» повідомили в Корсунь-Шевченківській РДА.

Перший заступник голови РДА Анатолій Біленко доповів про проблеми з держказначейством в районі:
− На сьогоднішній день працівникам бюджетної сфери не виплачено аванс в розмірі 1,639 млн. грн., існує заборгованість за послуги зв’язку, за перевезення дітей до навчальних закладів, є проблеми у галузі медицини. Створені перешкоди у різних сферах діяльності можуть привести до дестабілізації та негативних наслідків для населення району, − зазначив Анатолій Біленко.

Представник «Правого сектору» Олег Гуріненко запропонував вирішити питання підвезення дітей власними силами.
Заступник голови районної ради Анатолій Видута розповів, що спільними зусиллями вдалося вирішити питання підвезення учнів шкіл на найближчі 10 днів, окрім села Деренковець, − «а що буде потім – потрібно вирішувати вже сьогодні».
− Наповнення бюджету здійснюється в повному обсязі з виконанням планових показників на 110%, але вони акумулюються в Міністерстві доходів і зборів України. Місцевий бюджет становить 4,5-5 млн. грн., що дає можливість забезпечити виплату заробітної плати лікарям і вчителям, − так пояснив проблему з коштами начальник об’єднаної ДПІ Головного управління міністерства доходів і зборів Валерій Процик.

Сільгоспвиробники району Валерій Заболотній та Володимир Чугунов взялися перевозити дітей за рахунок укладених соціальних угод.

Натомість в. о. директора ПрАТ «Корсунь-Шевченківське АТП 17144» Віктор Цабенко відмовився возити школярів безкоштовно:
− Нині держава заборгувала підприємству 425 тис. грн. через ненадання субвенції з державного бюджету за пільгові перевезення пасажирів. Окрім того, відділ освіти заборгував 24,5 тис. грн., вчасно не оплативши перевезення дітей до школи. Внаслідок скрутного фінансового становища автотранспортне підприємство скоротило кількість рейсів по місту і надалі відмовляється здійснювати перевезення школярів до навчальних закладів району.

Наприкінці зустрічі голова ВО «Свобода» Володимир Зуєнко висловив сподівання, що після призначення уряду, стан в Україні і, зокрема, в районі покращиться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x