Завтра на Черкащині буде без опадів

Завтра на Черкащині буде без опадів

Початок березня на Черкащині видався аномально теплим та сухим. Погода практично на місяць випереджала календар. Середня температура повітря за першу декаду становила по області +5,0−+5,7°, що на 7-8° вище кліматичної норми. Максимальна температура повітря у найбільш теплі дні досягала +11−+15°, мінімальна у найбільш холодні ночі становила 0−4° морозу. Відмічався значний дефіцит опадів, за декаду в середньому по області випало 0,6 мм (6% декадної норми). Лише 11−12 березня на заході області спостерігались ефективні дощі, випало 3−6 мм. В останні дні похолодало. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Із синоптичної карти видно, що на погоду Черкащини починають впливати атмосферні процеси із заходу. Завтра під впливом східної частини антициклону переважно без опадів, температурний фон у межах +2−+6º. А вже наступного дня до нашого краю наблизяться прохолодні та вологі повітряні маси з Балтики, очікуються опади та невелике зниження температури повітря.
Прохолодна погода, що спостерігається в останні дні, стримує розвиток весняних процесів та вимагає не відмовлятися від теплого одягу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x