У «Дії» можна буде подати заяву на реєстрацію шлюбу

У «Дії» можна буде подати заяву на реєстрацію шлюбу

У порталі «Дія» невдовзі з’явиться нова функція – можливість подати заяву на реєстрацію шлюбу. Крім того, у додатку стала доступна зміна місця проживання для призовників, але поки – не в усіх регіонах.

Наразі послуга подачі заяви на реєстрацію шлюбу в «Дії» на стадії розробки, її презентують на новому «Дія-самміт», що відбудеться наприкінці жовтня.

Ця послуга дозволить подавати документи на реєстрацію шлюбу на порталі «Дія» та сплачувати адміністративний збір за послугу в застосунку.

Крім того відтепер у «Дії» військовозобов’язані, резервісти і призовники можуть змінити реєстрацію місця проживання. Щоправда, поки що ця послуга доступна не всюди –  лише в Києві, Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Маріуполі й кривому Розі.

Новий цифровий онлайн-сервіс запрацював у тестовому режимі. Це нововведення насамперед стосується тих людей, які внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів і в кого є наявні та правильно оформлені всі необхідні документи. Наразі ця система доступна лише для власників ID-карток.

– Раніше процедура зміни місця реєстрації займала від трьох днів, часто процес розтягувався на два тижні. Людям треба було відвідувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, щоб знятися з військового обліку в одному місті та стати в іншому, – розповіли в Директораті політики цифрової трансформації й інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України, що здійснює впровадження цієї системи.

Як повідомив керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік, для зручності громадян та уникнення черг у «Дії» українці також зможуть подати заяву для отримання повторних свідоцтв про шлюб, народження, смерть, зміну імені та отримати витяги з державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Нагадаємо, віднедавна в додатку «Дія» можна дати прижиттєву згоду на посмертне донорство.

 

Світлина – з порталу «Дія»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x