На Черкащині прогнозують «бабине» літо

На Черкащині прогнозують «бабине» літо

Вересень 2021 стартував аномальним холодом. Сьогодні, вранці 6 вересня, метеостанції Сміла зафіксувала заморозок на висоті 2 см від поверхні ґрунту інтенсивністю 1º, а метеостанція Золотоноша -3º та на поверхні ґрунту -1º. Це найбільш ранні заморозки на Черкащині за останні 30 років спостережень. Як відомо, раніше вони реєструвалися: на поверхні ґрунту – 11.09 (Черкаси, 2004 р.), у повітрі – 19.09 (Умань, 1995 р.). Холодна аномалія вересня поки що продовжується.

 

За прогнозом, північний антициклон «HERMELINDE», який переміщується на центральну Україну, зумовить ще найближчої ночі інтенсивне вихолоджування земної поверхні. Тому, знову є умови для заморозків на поверхні ґрунту, інтенсивністю 0−3º. Але завтра вдень той самий антициклон забезпечить добрий прогрів і температура підвищиться до 18−20º тепла. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

Надалі, до середини тижня, за підтримкою слабких південних вітрів, потеплішають як дні до 20−25º, так і ночі до 6−11º.

 

За попередніми розрахунками, у найближчі вихідні погода суттєво не зміниться, лише збільшиться хмарність, що дещо обмежить денний прогрів: температура вдень 18−23º, вночі 6−11º.

На фоні підвищеного атмосферного тиску поточний тиждень прогнозуємо без дощів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x